Η Εθνική Ημέρα Feral Cat 2013

σήμερα είναι η Εθνική Άγριας Ημέρας γάτας. Αυτή η μέρα ξεκίνησε από τους συμμάχους της Alley Cat, έναν εθνικό δικηγόρο για άγριες και αδέσποτες γάτες και την κύρια εξουσία στο Trap-Neuter-Return, το 2001 για να δώσει την προσοχή στην περιττή δολοφονία των γατών σε κιλά και καταφύγια ζώων.

Οι άγριες γάτες είναι απόγονοι μιας εξημερωμένης γάτας που έχουν επιστρέψει στην άγρια φύση. Οι άγριες γάτες γεννιούνται στην άγρια φύση, σε αντίθεση με τις αδέσποτες γάτες, οι οποίες είναι συνήθως γάτες που έχουν χαθεί ή εγκαταλείψει. Τα περισσότερα καταφύγια ζώων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν σχεδόν όλες τις άγριες γάτες που έρχονται από τις πόρτες τους, επειδή θεωρούνται απαράδεκτες.

Μπορεί μια άγρια γάτα να γίνει γάτα κατοικίδιων ζώων;

Είναι ακόμη δυνατό να μετατρέψετε μια άγρια γάτα σε μια γάτα σπιτιού; Η απάντηση είναι ίσως. Τα άγρια γατάκια έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξημερωθούν από τις ενήλικες άγριες γάτες. Η εξημέρωση ενός άγριου γατάκι παίρνει πολλή υπομονή και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Γίνεται πιο δύσκολο και τυπικά αδύνατο, με παλαιότερες γάτες. Παρόλο που οι περισσότεροι λάτρεις της γάτας αισθάνονται ότι κάθε γάτα θα πρέπει να είναι μια γάτα σπιτιού, μερικοί φουσκωτές απλώς αγαπούν την ελευθερία τους πάρα πολύ για να εγκαταλείψουν μια ζωή που έγινε με κίνδυνο και τυπικά λιμοκτονία, ακόμη και σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και ένα μόνιμο σπίτι.

Βοηθώντας τις άγριες γάτες, μία γάτα τη φορά

Σε ολόκληρη τη χώρα, τα άτομα που φροντίζουν να κάνουν ό, τι μπορούν για να τροφοδοτήσουν και να παρέχουν βασική υγειονομική περίθαλψη για αυτές τις γάτες. Είτε πρόκειται για μια ομάδα γειτόνων που συγκροτούν για να πάρουν μια άγρια γειτονιά και να κρατούν ένα συλλογικό μάτι για την ευημερία της, ή αν είναι η ηλικιωμένη γυναίκα που έχει μόλις αρκετά χρήματα για να τροφοδοτήσει τον εαυτό της, αλλά πάντα καταφέρνει να ξύνει αρκετά για αυτήν “Εξωτερικές γάτες”, οι άγριες γάτες που έχουν αυτούς τους υποστηρικτές στη γωνία τους είναι οι τυχεροί. Πάρα πολλοί άλλοι διώκονται ως απειλή και ένας αυξανόμενος αριθμός δήμων περνάει τα διατάγματα για την απαγόρευση αυτών των ανήμπορων πλάσματα.

Γεγονότα και στατιστικά στοιχεία για άγριες γάτες*

Οι γάτες έχουν ζήσει σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερα από 10.000 χρόνια.

Την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των τοπικών κυβερνήσεων με επίσημες πολιτικές που υποστηρίζουν το Trap-Neuter-Return έχει αυξηθεί δέκα φορές.

Περισσότερο από το 70% όλων των γατών που εισέρχονται σε καταφύγια σκοτώνονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 100% των άγριων γατών.

Οι άγριες γάτες μπορούν να έχουν την ίδια διάρκεια ζωής με τις γάτες κατοικίδιων ζώων.

Πέρυσι, υπήρξαν 450 εθνικές εκδηλώσεις Feral Cat Day®.

Οι σύμμαχοι της Alley Cat ξεκίνησαν την National Feral Cat Day® το 2001.

Το σύστημα καταφυγίων του έθνους είναι η #1 αιτία θανάτου για τις γάτες.

Περισσότερο από το 40% των Αμερικανών έχουν τροφοδοτήσει μια υπαίθρια γάτα.

Περισσότερο από το 80% των Αμερικανών πιστεύουν ότι είναι πιο ανθρώπινο να αφήσει μια αδέσποτη γάτα όπου πρέπει να ζήσει τη ζωή του παρά να τον πιάσει και να σκοτωθεί.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις άγριες γάτες;

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας σχετικά με τη δυσκολία των άγριων γατών. Ο Vox Felina, ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην παροχή ζωτικής ανάλυσης των ισχυρισμών που έγιναν στο όνομα της επιστήμης από εκείνους που αντιτίθενται σε άγριες/ελεύθερες πεδινές γάτες και παγίδα-neuter-return (TNR), είναι ένας εξαιρετικός πόρος για την εκμάθηση περισσότερων για το πρόβλημα της άγριας γάτας . Η ιστοσελίδα της Alley Cat Allie παρέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με όλες τις πτυχές της βοήθειας των άγριων γατών.

Προσφέρω. Οι σύμμαχοι της Alley Cat είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και χρειάζεται δωρεές για να επιβιώσουν. Εάν προτιμάτε να βοηθήσετε τις γάτες πιο κοντά στο σπίτι και γνωρίζετε κάποιον που τροφοδοτεί άγριες γάτες, προσφέρετε να αγοράσετε τρόφιμα γι ‘αυτούς ή να δωρίσετε σε μια τοπική ομάδα διάσωσης ζώων που ασκεί το TNR.

*Στατιστική ευγένεια των συμμάχων της Alley Cat

Βασιλιάς Ingrid

Πίνακας περιεχομένων
Μπορεί μια άγρια γάτα να γίνει γάτα κατοικίδιων ζώων;
Βοηθώντας τις άγριες γάτες, μία γάτα τη φορά
Γεγονότα και στατιστικά στοιχεία για άγριες γάτες*
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις άγριες γάτες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:
Εθνική Άγρια Ημέρα γάτας 2016

Εθνική Άγρια Ημέρα γάτας 2014

Εθνική Άγρια Ημέρα Γάτας

«Κτηνιατρικοί Τεχνικοί: Οι Άνω ήρωες του Κτηνιατρικού Επάγγελμα
2014 Ημερολόγιο τοίχου συνείδησης γάτας »

11 Σχόλια για την Εθνική Ημέρα Feral Cat 2013

Ο Gail λέει:

16 Οκτωβρίου 2013 στις 7:26 μ.μ.

Έχω υιοθετήσει αρκετές άγριες γάτες (ή πρέπει να πω ότι με υιοθέτησαν;) και οι δύο ήταν ενήλικες. Το ένα ήταν περίπου έξι ετών (σύμφωνα με τον κτηνίατρο όταν τον πήρα για να στειρωθεί) και ο άλλος ήταν περίπου ένα χρόνο και μισό έως δύο ετών όταν φυτεύτηκε τον εαυτό του στην πόρτα αίθριο και ζήτησε να αφήσει να είσαι μια γάτα σπιτιού.

Δεν βλέπω συνήθως τα ferals εδώ, αφού υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες στρέμματα ξύλου και λίγες άγριες γάτες βγαίνουν έξω, αν και οι περιστασιακές (εκτός από τις δύο που υιοθετούσα) έχουν εγκαταστήσει διαμονή στο στάβλο μας. Παρέχω φαγητό και νερό για αυτά, αλλά γενικά δεν έχουν μείνει πολύ.

Ο Muggsy, ο έξι ετών, εμφανίστηκε μια μέρα πολύ λεπτή και πολύ πεινασμένη. Άρχισα να τον τροφοδοτώ και, παρόλο που χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο πριν μπορέσω να τον αγγίξω, τελικά ήμουν σε θέση να τον στειρώσω και στο σπίτι. Αφού είχε φτάσει στο σημείο όπου θα μπορούσε να αγγιχτεί, συνήθιζε να “ζητούσε” να έρθει μέσα για να ελέγξει για λίγο και θα καθόταν μαζί μου ενώ τον έβαλα και έπειτα επέστρεψα έξω.

Μια νύχτα, αποφάσισα ότι αυτό το αγόρι έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και, αφού δεν είχα παγίδα εκείνη τη στιγμή, άρπαξαnull