Έχετε ινομυαλγία; Καλέστε τα σκυλιά

AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore25

Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια, συχνά απενεργοποιώντας την κατάσταση του πόνου που επηρεάζει το 2 έως 3 τοις εκατό των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η ινομυαλγία χαρακτηρίζεται από ευρέως διαδεδομένο πόνο, κακό ύπνο, κόπωση, προβλήματα διάθεσης και πεπτικά συμπτώματα. Το παρακάτω κουίζ μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε αν τα συμπτώματά σας μπορεί να προέρχονται από ινομυαλγία:

(Αναπαράγεται από την εργαλειοθήκη Fibromyalgia της γυναίκας από τους Δρ. Marcus και Deodhar, Diamedica Publishing 2012)

Η ινομυαλγία συνήθως αντιμετωπίζεται με συνδυασμό θεραπειών φαρμάκων, διατροφής και μη διαρροής. Στο κέντρο μας, αξιολογήσαμε πρόσφατα τον αντίκτυπο της προσθήκης ενός σκύλου Terrier Therapy 40 λιβρών σε κλινική πόνου για να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων ινομυαλγίας στους ασθενείς μας. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μόλις κυκλοφόρησαν στο περιοδικό Pain Medicine. Σε αυτή τη μελέτη, ένας πελάτες με ινομυαλγία θα μπορούσε να περάσει χρόνο πριν ή μεταξύ κλινικών ραντεβού σε μια συμβατική αίθουσα αναμονής με τηλεόραση και περιοδικά ή σε άλλο δωμάτιο με το εκπαιδευμένο σκυλί θεραπείας. Οι άνθρωποι και στις δύο ομάδες ερευνήθηκαν για τα συμπτώματά τους πριν εισέλθουν είτε στην περιοχή αναμονής. Αφού ξόδεψαν περίπου 15 λεπτά σε κάθε περιοχή αναμονής, οι άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν ξανά τα συμπτώματά τους. Συνολικά 84 άτομα με ινομυαλγία πέρασαν χρόνο με το σκύλο και 49 περίμεναν στη συμβατική περιοχή αναμονής.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

Ο χρόνος που ξοδεύετε στην κανονική αίθουσα αναμονής δεν έκανε τα συμπτώματα ουσιαστικά καλύτερα ή χειρότερα.

Ο χρόνος αναμονής με έναν σκύλο θεραπείας μειώθηκε σημαντικά ο πόνος, το άγχος και η αγωνία.

– Η ευερεθιστότητα μειώθηκε κατά σχεδόν το ήμισυ

– Το άγχος, το άγχος και η θλίψη μειώθηκαν κατά περίπου 40 %

– Η κόπωση και ο πόνος μειώθηκαν κατά σχεδόν 20 %

Ο χρόνος που περνάει με το σκύλο βελτίωσε επίσης τις διαθέσεις των ανθρώπων, χωρίς καμία αλλαγή στην κανονική αίθουσα αναμονής.

– Πριν από την είσοδο είτε στην περιοχή αναμονής, περίπου ένα στους πέντε ή έξι ανθρώπους (20 τοις εκατό ή λιγότερο) αισθάνθηκαν ήρεμα, ευχάριστα ή χαρούμενα. Αυτό δεν άλλαξε για τους ανθρώπους μετά από αναμονή στην κανονική αίθουσα αναμονής.

– Μετά από να περάσει ο χρόνος με το σκυλί θεραπείας, δύο στους τρεις ανθρώπους (πάνω από 60 τοις εκατό) ήταν ήρεμοι, ευχάριστο και χαρούμενοι.

Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τι γνωρίζουν ήδη οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων – ο χρόνος με τον σκύλο σας μπορεί να είναι θεραπευτικό. Κανείς δεν θα πίστευε ότι απλά ξοδεύοντας χρόνο με ένα σκύλο είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να κάνετε τα συμπτώματα της ινομυαλγίας να βελτιωθούν. Αλλά η δαπάνη θεραπευτικού χρόνου με ένα φιλικό σκύλο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συμπτώματά σας κάτω από μια εγκοπή και αυτό μπορεί να κάνει μια ουσιαστική διαφορά. Εάν ζείτε με ένα κατοικίδιο ζώο, ίσως θελήσετε να προσθέσετε χνουδωτό χρόνο πριν από την άσκηση, τη χαλάρωση και ούτω καθεξής. Και αν δεν έχετε κατοικίδιο ζώο, σκεφτείτε τον εθελοντισμό στο τοπικό καταφύγιο των ζώων σας για θεραπευτικό χρόνο αγκαλιάς με ζώα που περιμένουν την υιοθεσία. Μπορείτε να περπατήσετε σκυλιά ή γατάκια κατοικίδιων ζώων και κουνελάκια. Το να είσαι εθελοντής καταφυγίων σας βοηθά να αποκτήσετε θεραπευτική δόση χρόνου κατοικίδιων ζώων χωρίς τις πρόσθετες καθημερινές ευθύνες της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων.

Οφέλη για την υγεία από κατοικίδια ζώα