Το κουτί απορριμμάτων παρουσιάζει τους κινδύνους υγείας και ευεξίας για εσάς καθώς και τη γάτα σας;

Αυτή η δημοσίευση χρηματοδοτείται από το prettylitter

Το κιβώτιο απορριμμάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά “αξεσουάρ” όταν πρόκειται για τη ζωή με τις γάτες. Μετά από όλα, χρησιμοποιείται αρκετές φορές την ημέρα, καθώς και την επιλογή του δεξιού πλαισίου, το σωστό σκουπίδια, καθώς και τη διατήρηση του σχολαστικά καθαρού, συμβάλλουν στη διατήρηση της αιλουροειδούς σας ευτυχισμένης και υγιεινής. Ωστόσο, το κουτί απορριμμάτων σας θα παρουσιάσει τους κινδύνους υγείας και ευεξίας για εσάς καθώς και τη γάτα σας;

Αλλεργιογόνα

Το κουτί απορριμμάτων σας μπορεί να προκαλεί προβλήματα αλλεργίας τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι καθώς και οι γάτες μπορεί να παρουσιάσουν αναπνευστικό ερεθισμό από το μπεντονίτη νατρίου. Ο μπεντονίτης νατρίου είναι η πτυχή της συσσώρευσης απορριμμάτων που διογκώνεται όταν γίνεται υγρό. Είναι εξαιρετικά απορροφητικό καθώς και παράγει μεγάλες συστάδες, καθιστούν απλό να τα σηκώσουν από το κιβώτιο απορριμάτων. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργίες σε ευαίσθητα άτομα. Η γάτα σας έρχεται να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση αυτού του αλλεργιογόνου κάθε φορά που χρησιμοποιεί το κουτί απορριμμάτων της. Επίσης, όταν βλέπει το κουτί, η σκόνη από τα σκουπίδια μπορεί να εγκατασταθεί στη γούνα της, η οποία στη συνέχεια παρακολουθείται με το σπίτι σας καθώς και ενοχλεί τους άλλους.

Σκόνη

Η σκόνη είναι ένα τυπικό αλλεργιογόνο που μπορεί να ερεθίσει τόσο την ανθρώπινη όσο και την άνω αναπνευστική οδό των αιλουροειδών. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πηλό απορρίμματα ή ένα ακόμη απορρίμματα από φυσικά μέσα, πιθανότατα ασχολείστε τουλάχιστον με κάποια σκόνη κάθε φορά που τροποποιείτε το κουτί απορριμάτων. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα με τους πηλούς που βασίζονται σε πηλό.

Μια καθαρότερη επιλογή

Μπορείτε να αποτρέψετε τα αλλεργιογόνα που συνδέονται με τα παραδοσιακά γροθιά μεταβάλλοντας σε μια σίλικα που βασίζεται σε απορρίμματα αιλουροειδών όπως το prettylitter. Τα λεηλασίες αιλουροειδών που βασίζονται σε πυριτικά δεν παράγουν κανένα είδος σκόνης (παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ), καθώς δεν περιέχουν κανένα είδος επιβλαβών χημικών ουσιών που προκαλούν αλλεργία όπως το μπεντονίτη νατρίου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για το prettylitter σε συγκεκριμένα είναι ότι οι τροποποιήσεις των απορριμμάτων χρώμα ανάλογα με συγκεκριμένες ιδιότητες στα ούρα της γάτας σας. Εάν το prettylitter σας γίνει κίτρινο ή πράσινο ελιάς, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι. Άλλα χρώματα μπορούν να προτείνουν ένα ζήτημα υγείας και ευεξίας, καθώς και να σας προσφέρουν ένα κεφάλι επάνω ότι ήρθε η ώρα να πάρετε την γάτα σας στον κτηνίατρο.

Το πορώδες πλαστικό μπορεί να φιλοξενήσει βακτηρίδια

Τα περισσότερα κιβώτια απορριμμάτων γάτας είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, το οποίο είναι ένα πορώδες υλικό γεμάτο μικροσκοπικές τρύπες. Τα βακτηρίδια, τα οποία είναι επίσης μικροσκοπικά, θέλουν να κάνουν παρέα καθώς και να καθιερώσουν σπίτια σε αυτές τις τρύπες bit. Εάν έχετε ένα αυτοκαθαριζόμενο κουτί απορριμμάτων, έχετε ακόμα περισσότερες επιφάνειες που μπορεί να μολυνθούν με βακτήρια. Τα δύο κύρια προβλήματα είναι:

Escherichia coli

Επίσης κατανοείται ως Ε. Coli, είναι ένα τυπικό βακτηρίδια που κατοικούν στην κατώτερη γαστρεντερική οδό των περισσότερων θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων καθώς και των γατών. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη του Ε. Coli, καθώς και η πλειοψηφία δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, το Ε. Coli μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν εισάγεται ένα επιβλαβές στέλεχος των βακτηρίων στο σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως κοιλιακές κράμπες, σοβαρή διάρροια, ναυτία, έμετο, κόπωση, πυρετό, καθώς και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Όταν μια μολυσμένη γάτα χρησιμοποιεί το κιβώτιο απορριμάτων, το e.coli μπορεί να μεταφερθεί στα απορρίμματα αιλουροειδών. Όταν η σκόνη στο κιβώτιο απορριμάτων σας κλωτσάει από την γάτα σας ή όταν καθαρίζετε ή τροποποιήσετε το κουτί απορριμάτων, μπορεί να εισπνευστεί.

Τοξοπλάσμωση gondii

Η τοξοπλάσμωση Gondii είναι ένα παράσιτο που μπορεί να ανακαλυφθεί στα κόπρανα των γατών που τρώνε μολυσμένα ποντίκια, πουλιά, ακατέργαστο κρέας ή μολυσμένο έδαφος ή νερό. Είναι ασυνήθιστο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ο μεγαλύτερος κίνδυνος να συμβληθεί η ασθένεια δεν προέρχεται από τα κόπρανα των αιλουροειδών, ωστόσο από την κατανάλωση ωμού ή υποβαθμισμένου κρέατος ή άπλυτου φρούτου καθώς και λαχανικών ή από κηπουρική σε μολυσμένο έδαφος. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι η τοξοπλάσμωση Gondii μπορεί να μεταφερθεί στα απορρίμματα καθώς και να εισπνέεται μέσω της σκόνης απορριμμάτων.

Η τοξοπλάσμωση Gondii μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στα βρέφη, γι ‘αυτό οι γυναίκες συνιστώνται να λαμβάνουν απλές, τυπικές προφυλάξεις αίσθησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κτυπήστε τα βακτήρια

Συλλέξτε το κουτί απορριμμάτων τουλάχιστον όταν μια μέρα, ιδανικά, αρκετές φορές την ημέρα. Αντικαταστήστε τα απορρίμματα τουλάχιστον όταν ένα μήνα καθώς και καθαρίστε το κουτί απορριμάτων καλά με ζεστό σαπουνόνερο. Αντικαταστήστε τα πλαστικά κουτιά απορριμμάτων κάθε 6-12 μήνες για να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη των βακτηρίων.

Αμμωνία

Η οσμή αμμωνίας από τα ούρα της γάτας μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά ζητήματα τόσο στον άνθρωπο όσο και στις γάτες, όπως το άσθμα καθώς και οι αλλεργίες. Τα συμπτώματα μπορούν να ποικίλουν από ναυτία καθώς και πονοκεφάλους σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα όπως η πνευμονία σε ευαίσθητα άτομα. Ωστόσο, υπό τυπικές συνθήκες, όταν ασχολείστε μόνο με μια μικρή περιοχή χυμένων ούρων, η πιθανότητα να βλάψει το αναπνευστικό σας σύστημα είναι πολύ λίγη για ανύπαρκτη.

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση αμμωνίας, κρατήστε το κουτί απορριμμάτων της γάτας σας σε μια καλά αεριζόμενη περιοχή. Καλυμμένα κουτιά απορριμμάτων παγιδεύουν όλες τις οσμές, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας, καθώς και δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις γάτες. Καθαρίστε όπως εμείςnullnull