Τα 5 βήματα για την εξάλειψη των ψύλλων

addThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddThismore8

Ο αδελφός μου ζει στον 12ο όροφο ενός ψηφοφόρου στο Μαϊάμι. Η γάτα του “Vivi” ζει εκεί μαζί του για τα τελευταία επτά χρόνια, και ότι η γάτα δεν αφήνει το διαμέρισμα ή το condo εκτός από τις ετήσιες κτηνιατρικές εξετάσεις. Η Vivi πηγαίνει σε μεταφορέα και επιστρέφει σε έναν μεταφορέα και ποτέ δεν έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί γύρω από το εξωτερικό ή με άλλα κατοικίδια ζώα. Πριν από λίγες εβδομάδες έλαβα το ακόλουθο ηχογραφημένο μήνυμα: “Το Vivi έχει ψύλλους και το διαμέρισμα ή το condo είναι γεμάτο από αυτά! Δεν μπορώ να το πιστέψω και δεν καταλαβαίνω πού θα μπορούσε να τα πάρει. Παρακαλώ τηλεφωνήστε μου πίσω, χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια με αυτό. ”

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι που ζουν σε ψηλά ορόφους θεωρούν ότι τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα τους είναι ασφαλή από μόλυνση από ψύλλους, οι ψύλλοι συχνά βρίσκουν το δρόμο τους εκεί. Το πάτωμα του αδελφού μου έχει αρκετούς ενοικιαστές που έχουν σκυλιά και ολόκληρο το διάδρομο έχει μοκέτα. Είναι πιθανό οι ψύλλοι ή οι προνύμφες να γυρίσουν μια βόλτα στο διαμέρισμά του ή στο condo στα παπούτσια του ή σε άλλα μέρη των ενδυμάτων του. Επίσης, ανέφερε ότι ένας από τους εργαζόμενους του έχει συχνά τη δυνατότητα να φέρει το σκυλί κατοικίδιων ζώων της να εργαστεί. Το κατοικίδιο ζώο της ξοδεύει γενικά όλη την ημέρα που τρέχει γύρω από τον τόπο χαιρετίζοντας όλους και ενδεχομένως να καταθέτει ψύλλους/προνύμφες σε μέρη και σε πράγματα που άλλοι άνθρωποι φέρνουν στο σπίτι.

Σε μέρη όπως η Φλόριντα, όπου οι προσβολές των ψύλλων μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είναι ακόμη πολύ πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα τα προληπτικά και να έχετε επίγνωση ότι αυτοί οι ψύλλοι μπορούν να βρουν το κατοικίδιο ζώο σας ακόμη και στα πιο απίθανοι μέρη. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ όπως το Flea3X για τη γάτα σας ή το Flea4X για το σκυλί κατοικίδιων ζώων σας είναι ένα σχετικά χαμηλό κόστος “ασφάλιση” έναντι μιας πλήρους μόλυνσης.

Εάν παρατηρήσετε τους ψύλλους στο κατοικίδιο ζώο σας ή στο σπίτι/το διαμέρισμά σας εδώ είναι μερικές προτάσεις.

Αντιμετωπίστε το κατοικίδιο ζώο με ένα ψύλλιο διαχειριστείτε το προϊόν για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους από τη γούνα και το σώμα τους και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το μήνα για πρόληψη μετά.

Χρησιμοποιήστε ένα καλό σπρέι χαλιών για να ψεκάσετε τα χαλιά και τα ταπετσαρίες και κάτω από έπιπλα, θεωρώντας ότι οι σκοτεινές περιοχές είναι μια αγαπημένη τοποθεσία για να κρύψουν οι ψύλλοι.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων εξαλείφοντάς τα από τη θέση για λίγες μέρες και στη συνέχεια ομίχλη στο σπίτι για να εξαλείψετε όλα τα στάδια ζωής των ψύλλων. Οι Foggers διαρκούν αρκετό καιρό όταν ψεκάστηκαν για να σταματήσουν την επανεμφάνιση του σπιτιού.

Το σπίτι πρέπει στη συνέχεια να καθαριστεί πολύ καλά, και τα περιουσιακά στοιχεία του κατοικίδιου ζώου και τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό για να σκοτώσουν τυχόν υπόλοιπα αυγά ψύλλων. Τα χαλιά πρέπει να είναι κενά και τα έπιπλα καθαρίζονται, τα πλακάκια και τα ξύλινα πατώματα πρέπει να σκοντάφτουν και να σκουπίζονται.

Μετά από όλα αυτά έχουν γίνει, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί το κατοικίδιο ζώο σε προληπτικό ψύλλων. Τα προληπτικά στοιχεία δεν θα λειτουργούν κατάλληλα μετά το γεγονός εάν υπάρχει ήδη μια προσβολή, εκτός εάν ακολουθούνται τα παραπάνω βήματα ή οι παρόμοιες επιθετικές μέθοδοι εξάλειψης. Το σπίτι θα συνεχίσει να παίρνει τεράστιο αριθμό ψύλλων που εκκολάπτονται και κρύβονται σε ρωγμές και σε χαλιά.

Τα παρακάτω δεν μπορούν να ειπωθούν αρκετά και πρέπει να το έχω πει στον αδερφό μου, έτσι πολλές φορές που φοριέται από το να το ακούσει: οι προληπτικοί ψύλλοι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατήσετε τους ψύλλους στον κόλπο στην πρώτη θέση και όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα (Ακόμα κι αν ζείτε σε ένα ψηλό), θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να περάσετε από όλο το πρόβλημα να αντιμετωπίσετε ολόκληρο το σπίτι, επειδή θα έχετε εμποδίσει την πλήρη μόλυνση.

Ένα άλλο πράγμα που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι αν ζείτε σε ένα σπίτι με μια αυλή, μπορεί να είναι χρήσιμο να ψεκάσετε την αυλή σας και όλες τις περιοχές που το κατοικίδιο περπατάει με σπρέι ναυπηγείων όπως το Sentry Yard και το συμπύκνωμα ψεκασμού. Αυτό σκοτώνει τους ψύλλους πριν μπουν στο σπίτι σας από το εξωτερικό.

Η απαλλαγή από τους ψύλλους δεν είναι τόσο εύκολο όσο πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, και αν δεν γίνει κατάλληλα οι ψύλλοι θα συνεχίσουν να επιστρέφουν ή να εκκολάπτονται εβδομάδες μετά την αρχική θεραπεία. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά αποθαρρυντικό για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να αποφύγουν το κρίσιμο βήμα της θεραπείας του περιβάλλοντος μαζί με το κατοικίδιο ζώο. Ευτυχώς, όταν ο αδελφός μου με τηλεφώνησε, ήταν δεκτικός στις οδηγίες που του έδωσα και μέσα σε λίγες μέρες οι ψύλλοι είχαν φύγει.

Εάν για κάποιο λόγο το κατοικίδιο ζώο σας εξακολουθεί να ξύσιμο μετά από σωστή θεραπεία, είναι σημαντικό να το περάσετε με τον κτηνίατρό σας. A veterinarian may diagnose another reason entirely for the discomfort or itching. As always, the best way to keep our family pets healthy and safe is to develop a good relationship with your veterinarian and by asking questions when something is not clear.

Additionally if you have any questions about your pet’s medication, you may give one of the 1800PetMeds pharmacists a call for assistance. It is never a good idea to use a product or give a medication to your pet that you do not fully understand how to use, or are not clear about the reason for its use.